Slovenija in Nemčija ne zanemarjata vloge kulture pri krepitvi odnosov

0
59
Slovenija in Nemčija ne zanemarjata vloge kulture pri krepitvi odnosov

Dejan Prešiček

Minister za kulturo Dejan Prešiček se je v sklopu delovnega obiska Münchna odpravil tudi na slovenski generalni konzulat in se udeležil koncerta ob gostovanju simfoničnega orkestra Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, direktor katerega je bil pred nastopom ministrske funkcije. Foto: BoBo

Nürnberg

Slovenski minister za kulturo ter bavarska ministrica za znanost in umetnost Marion Kiechle sta se dotaknila tudi projekta Evropska prestolnica kulture 2025, ki ju bosta gostili Slovenija in Nemčija. Eno izmed mest, ki kandidirajo za ta naziv, je tudi bavarsko mesto Nürnberg (na posnetku). Foto: Wikipedia

Minister za kulturo na delovnem obisku na Bavarskem

22. oktober 2018 ob 22:thirteen
München – MMC RTV SLO, STA

Slovenija kot častna gostja Frankfurtskega knjižnega sejma 2022, sodelovanje na področjih kulturne dediščine, arhivske dejavnosti, upodabljajočih umetnosti in izmenjave razstav so nekatere izmed tem, ki sta se jim posvetila minister za kulturo Dejan Prešiček ter bavarska ministrica za znanost in umetnost Marion Kiechle.

Minister za kulturo se je namreč mudil na delovnem obisku v Münchnu, kjer se je sestal s svojo bavarsko kolegico, pri čemer je bila krepitev sodelovanja v okviru projekta Slovenija – častna gostja Frankfurtskega knjižnega sejma 2022 v ospredju njunega pogovora.

Odlični mannequin srednjega glasbenega šolstva
Dotaknila sta se tudi sodelovanja na drugih področjih kulture. Prešiček je med drugim spregovoril še o dobrih odnosih med državama, ki potekajo v sklopu slovensko-bavarske komisije. Bavarska stran si želi sodelovanje še okrepiti, “prav tako so izrazili zanimanje za proučitev odličnega slovenskega modela glasbenega srednjega šolstva”, so ministrove besede po srečanju povzeli na ministrstvu za kulturo.

EPK 2025 v Sloveniji in Nemčiji
Minister in ministrica sta spomnila na Slovenski kulturni center v Berlinu in njegovo dveletno delovanje ter govorila o krepitvi dejavnosti kulturnega centra na Bavarskem. Dotaknila sta se tudi projekta Evropska prestolnica kulture 2025, ki ju bosta gostili Slovenija in Nemčija.

Glasba in investicije
V sklopu delovnega obiska Münchna se je minister odpravil tudi na slovenski generalni konzulat in se udeležil koncerta ob gostovanju simfoničnega orkestra Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Prisostvoval je tudi podpisu protokola o partnerstvu in sodelovanju med ljubljanskim konservatorijem in Städtische Yell- und Musikschule München.

Prešiček si je ogledal tudi največji kulturni center v Nemčiji, poimenovan Gasteig, in se srečal z njegovim generalnim direktorjem Maxom Webrom. Beseda je tekla predvsem o modelu stalnega investiranja v temeljno infrastrukturo na področju kulture in učinkih teh investicij na razvoj družbe, so še sporočili z ministrstva.

P. G.

Prijavi napako

Learn More

Get Answer to every Question lerated to love or hate here
Flipkart- What is Love? : Love Formula for All Relationships
Amazon India amazon.in – https://goo.gl/jBMHp8 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here